Ontdek het Bello Atelier

Stoomtram opent Bello Atelier

HOORN/MEDEMBLIK – De Museumstoomtram Hoorn-Medemblik start deze Meivakantie een geheel vernieuwde presentatie op het museumterrein in Hoorn. De locomotieven- en rijtuigwerkplaats is voor de bezoekers omgebouwd tot Bello Atelier. Hier kunnen bezoekers vanaf nu veel meer over de restauratieprojecten ontdekken en biedt het nu vijftigjarige museum bovendien een kijkje in de toekomst.

Bello Atelier

De meivakantieweek van 28 april tot en met 6 mei staat geheel in het teken van de opening van het Bello Atelier. Dit is een vernieuwde presentatie langs een veilige route door de monumentale werkplaats van het museum uit 1929. Deze voert langs de plek waar vanaf komende zomer het eerste rijtuig van de Tram voor Bello zal worden gerestaureerd. De route biedt mooie uitzichten op de indrukwekkende collectie stoomlocomotieven.

Vijftig jaar op weg naar de toekomst

Op de route is ook ruimte gemaakt om een presentatie te geven over de toekomst van de stoomtrams tussen Hoorn en Medemblik. Hier zie je de eerste van de duurzame bijenbermen die op dit moment langs het spoor worden aangelegd en wordt het verhaal over de toekomst van steenkool uitgelegd.

Ga mee en doe mee in de meivakantie

In de meivakantie rijdt de stoomtram volgens een uitgebreide dienstregeling en kunnen de jongste bezoekers deelnemen aan de speurtocht Stoomsafari. De trams rijden in deze periode langs bovendien langs vele bloeiende bollenvelden.

In 2018 organiseert De 50 jarige Museumstoomtram organiseert in 2018 diverse evenementen. Zie: www.stoomtram.nl

Reageren via facebook