Medemblik Actueel.

Foto aangeleverd
(pop)muziek

Avondje TOP 2000 in café Bij de Buren in Wieringerwerf

WIERINGERWERF – Wordt het de  Bohemian Rhapsody van Queen, Avond van onze eigen Boudewijn de Groot of misschien toch de eeuwige nummer 2 Hotel California van The Eagles? Het duurt nog even voordat de nummer 1 van de top 2000 2017 bekend is. Maar in café Bij de Buren in Wieringerwerf wordt al wekenlang hard gerepeteerd op de liedjes uit Nederlands populairste muzieklijst, want op zaterdag 30 december sluit popkoor Join’s Meeting het jaar feestelijk af met de Top 2000.

Zo’n 25 liedjes uit de Top 2000 passeren die avond de revue. De ene nog bekender dan de andere, maar dat betekent niet dat het optreden voor Join’s Meerting een makkie is. Dirigente Ymke Dalenberg: “Dat lijkt natuurlijk wel zo, maar meezingen is heel iets anders dan zingen. Vrijwel elk nummer zingen we vierstemmig en juist bij liedjes die heel erg bekend zijn is dat nog een hele klus”

Angst dat het niet zal lukken heeft ze niet: “Het is zo’n geweldig koor om mee te werken. En met optredens doet iedereen er nog een schepje bovenop. Dat zagen we ook weer op Texel. Hoe vaak komt het voor dat het publiek na afloop van een optreden van een koor om een toegift roept? Ik moet me sterk vergissen als het dak van café Bij de buren er op 30 december niet af gaat”.  

Het is de derde keer dat Join’s Meeting het jaar afsluit met de Top 2000. Maar Ymke zou Ymke niet zijn als ze toch weer een paar nieuwe nummers heeft ingestudeerd. Nieuw is bijvoorbeeld de Earth Song van Michael Jackson, een prachtig lied waarin het verdriet van de wereld bezongen wordt: “What have we done to the world, what have we done?” En ook All of me (John Legend) en Dust in de Wind (Kansas) ontbreken niet op het programma.

Valt er dan niets te swingen? Natuurlijk wel. En meezingen ook, want wie kan zijn mond dicht houden en stil blijven staan bij liedjes als Iedereen is van de wereld (The Scene), Bloed, zweet en tranen (André Hazes) en Can’t stop the feeling (Justin Timberlake)?  

En als het koor even niet zingt, dan zorgt de Go-Round Drive-in Show ervoor dat de stemming erin blijft.

Kortom, zin om het oude jaar feestend af te sluiten? Twijfel dan niet en bestel kaarten voor de Top 2000 van Join’s Meeting. Wees er snel bij, want op is op. De kaarten kosten €10,-. Ze kunnen online besteld worden via www.joinsmeeting.nl

Het optreden begint om 21 uur, maar de zaal is al open om 20.30 uur.

Reageren via facebook