Menu van de dag – Witlofstamppot met zachte geitenkaas en spekjes
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 750 g kruimige aardappels (geschild)
- 400 g witlof
- 100 ml melk
- nootmuskaat
- 200 g zachte geitenkaas (verkruimeld) of
- 200 g zachte geitenkaas (in blokjes)
- 200 g magere spekreepjes
Instructions
- Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar.
- Snijd intussen eventueel de binnenste kern uit de witlofstronkjes en snijd het lof in smalle reepjes.
- Verwarm de melk. Giet de gare aardappels af en maak er met de melk, nootmuskaat naar smaak, zout en peper een luchtige puree van.
- Schep de geitenkaas en de witlofreepjes erdoor en houd even warm.
- Bak intussen in een droge, hete koekenpan de spekblokjes krokant.
- Verdeel de spekjes voor het serveren over de stamppot
Serving size: 4 Calories: 385 kcal Fat: 19g Carbohydrates: 30g Protein: 21g
Notes
[b]Tip: Neem blokjes feta of kruidenroomkaas in plaats van geitenkaas.[/b]
Reageer