22.2 C
Medemblik
15 augustus 2020 02:25
Medemblik Actueel.

Van naar rechts: secretaris Tiny Groot, Opperdoes-kenner van het jaar Cees de Leeuw en voorzitter Jan Smit. (foto Willem Zwier)

Opperdoezer Jan Visser ontvangt eerste jaarboek Stichting Historisch Opperdoes

OPPERDOES – Ruim honderd mensen waren op vrijdag 17 november naar Dorpshuis de Torenschouw gekomen voor de jaarlijkse donateursavond van Stichting Historisch Opperdoes. In zijn openingswoord vertelde voorzitter Jan Smit over de plannen van Stichting Historisch Opperdoes om op de rotonde van de kruising van de Westerzeedijk en de Almersdorperweg een monument te plaatsen ter herinnering aan het verdwenen Almersdorp.

Vervolgens werden films uit het archief van Stichting Historisch Opperdoes vertoond. De oude opnamen van het dorp en zijn inwoners vielen bij velen goed in de smaak.

Op de kort geleden afgesloten succesvolle fototentoonstelling over Opperdoezers met hun bromfiets of motor stond een foto van een onbekende jongeman met zijn brommer. Bezoekers mochten raden wie dat was. Iets minder dan de helft van de deelnemers had Prins Willem Alexander herkend. Uit de goede inzenders werd een Opperdoezer  jodekoek verloot. Edith Strikwerda was de gelukkige.

Na een spannende eindstrijd kwam Cees de Leeuw bij de quiz Opperdoes-kenner van het jaar als winnaar uit de bus. Hij ging met een oorkonde, de wisselbeker en een bos bloemen naar huis.

Een van de artikelen in het nieuwe jaarboek gaat over de Opperdoezer Ronde. Naar aanleiding daarvan werd het eerste exemplaar uitgereikt aan Jan Visser, oud-voorzitter van de Coöperatieve Pootaardappelteeltvereniging De Opperdoezer Ronde U.A.

In zijn slotwoord wees de voorzitter op de tentoonstelling over de honderdjarige Muziekvereniging T.A.V.E.N.U. die op 25 november feestelijk geopend wordt en op 2 december open gaat voor het publiek.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?