5 jaar inloophuis Medemblik

MEDEMBLIK – Op 15 december viert het inloophuis Medemblik haar 5 jarig bestaan. Tijd om even bij stil te staan bij dit heugelijke feit. Het inloophuis biedt immers aan veel mensen een steun in de rug. Niet alleen (ex) patiënten, maar ook naasten, nabestaande en mantelzorgers kunnen bij ons terecht. Speciale aandacht is er voor de kinderen,  zelf ziek,  of waarvan één van de familieleden, vriendje, juf of meester geconfronteerd is met een ernstige ziekte. De impact is immers groot.

Maar wat is eigenlijk levensbedreigend? Te denken valt uiteraard aan kanker maar ook aan hartfalen, A.L.S, erfelijke aandoeningen, zoals taaislijmziekte, longziektes, etc. Concreet alle ziekten die de kans op een lang en gelukkig leven in de weg staan En dat zijn er best veel.  

Het inloophuis geeft onze gasten in ieder geval een rustpunt. Vaak kan er nog wel iets gedaan, gezegd of geregeld worden. Perspectief  betekent soms ook weer nieuwe openingen en onze gasten voelen zich daar prettig bij. Ook als een gast weet dat hij uitbehandeld is, dan kan een bezoek aan het inloophuis een stukje ontspanning bieden. De gastvrouwen/heren van het inloophuis lopen met onze gasten mee, net zolang zij dat willen. Maar ook het loslaten -als de gast dat zelf wilt-, hoort daarbij.

Luisteren is altijd belangrijk, zelfs als de ziekte al enige tijd geleden is. De angst voor terugkeer of het omgaan met de late effecten door de behandeling verdient alle aandacht. De niet klinische omgeving en de  huiselijke sfeer van een inloophuis vinden veel gasten dan ook prettig.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door sponsoren, fondsen en bijdragen van ondernemers en service clubs zoals: De  Rotary, Mirandamania, ‘Samenloop voor Hoop’,  Loopgroep Medemblik, kerk Wervershoof, gemeente Medemblik, Kansfonds, KWF, VSB fonds en vele anderen.  Ook van particulieren mochten wij mooie bedragen ontvangen, door het inloophuis als begunstiger te benoemen of door een spontane bijdrage.

Op zaterdag 16 december vieren wij het vijfjarig bestaan op een bescheiden wijze. Hiervoor nodigen wij onze sponsoren en de vrijwilligers uit van 14:00 tot 17:00 uur. Juist zij maken het allemaal mogelijk. Wij hopen op deze dag  bestaande, maar ook nieuwe sponsoren te mogen begroeten. Onze gasten krijgen dit jaar extra aandacht op de verwendagen die wij bieden b.v. op de jaarlijks verwendag op zaterdag 18 november.

Een donatie als cadeau.
Mocht u het inloophuis willen feliciteren met een financiële bijdrage, dan is dat van harte welkom. Op onze website vindt u de mogelijkheden www.inloophuismedemblik.nl