Imca Marina komt naar Wognum om de gedichtenroute te openen

WOGNUM – Imca Marina opent op 16 maart om 14.30 uur de gedichtenroute. De route loopt over de locatie van Leekerweide aan de Verlengde Kerkweg. De gedichten zijn gemaakt door cliënten tijdens een workshopdag gedichtenmaken.

Niets laat zich zo goed gebruiken om gevoelens en gedachten te vangen, waarover het moeilijk spreken is of het volle gevoel over te brengen wat een persoon bij iets ervaart, als een gedicht. Ruim zestig cliënten van Leekerweide bogen zich tijdens een gedichtendag over de ‘ins en outs’ van een gedicht maken. Uit de inspanningen van de cliënten kwamen mooie gedachten naar voren. Zestien gedichten zijn hieruit geselecteerd en worden nu onderdeel van een permanente gedichtenroute, verspreid over de locatie aan de Verlengde Kerkweg in Wognum.

Initiatief

Het idee van een gedichtenroute kwam van vrijwilliger Jan Vrugt. Het idee is aangedragen bij de ideeëncommissie en werd gehonoreerd. In dagbestedingcentrum De Kolk in Hoogkarspel werd vervolgens een gedichtendag georganiseerd. Jan Vrugt zelf bood hierbij ondersteuning, samen met begeleiders Joyce Ramkema en Ina Hollander. Cliënten mochten alleen of in groepjes schrijven over thema’s als liefde, vriendschap, natuur, afscheid, vrije tijd.

Ontroerend

Gedichten zijn de brug tussen gevoel en verhaal en de cliënten maakten hier prachtig gebruik van. Juist ook de cliënten die zich moeilijk uiten is het gelukt om in het gedicht hun emotie en hun ervaring over te brengen. En ook al worden niet alle gedichten onderdeel van de permanente route, die ervaring zelf was geweldig voor de deelnemers én begeleiders. De gedichten waren vrolijk, ontroerend, lief en sommigen zijn gevuld met verliefdheidkriebels.

Imca Marina

Bij sommige gedichten zijn ook illustraties gemaakt. Uit de vele gedichten werden er zestien gekozen die nu onderdeel uitmaken van de route op de Verlengde Kerkweg. Over wie de opening van de route moest verrichten hoefde de organisatie niet lang na te denken: Imca Marina was vaker gast in Leekerweide en tussen haar en de cliënten bestaat een geweldige klik.

Gedichtendag en -route

Meer informatie? Neem contact op met Norma Stapel, coördinator vrijwilligers, tel. 0229-576416 of 06-57622744.

Reageren via facebook