Medemblik Actueel.

Goede opbrengst kinderveiling Zwaagdijk-Oost

ZWAAGDIJK-OOST – Aanstaande vrijdag is het al weer de 69e keer dat de Gemeenschapsveiling wordt gehouden in Zwaagdijk-Oost. Een traditie waar de gemeenschap in Zwaagdijk altijd veel profijt aan heeft.

Kinderveiling

Maar wat ook een traditie begint te worden is de Kinderveiling. Ruim 100 koopjes werden aangeboden door de kinderen en de ouders. Leuke uitjes, knutselpakketten en lekkere koopjes werden door de veilingmeester (Meester Pio) aan de man gebracht.

Deze veiling heeft ruim 1000 euro opgebracht. Een groot gedeelte wordt gebruikt voor de speeltuin achter school, maar bijna 300 euro wordt overgemaakt aan Kika. Dit omdat de kinderen in Zwaagdijk geluk willen delen met kinderen die soms wat minder geluk hebben gehad.

Vormelingen St. Jozef Kerk

Maar Kika kan op meer steun rekenen uit Zwaagdijk Oost. Maar liefst 13 kinderen deden mee aan het Vormselproject van de Parochie uit Zwaagdijk-Oost. Ook zij hebben zich ingezet voor Kika. Zij hebben allemaal cupcakes gemaakt om die te verkopen na de voorstellingsdienst van afgelopen zondag. Ook hier een mooie opbrengst van ca. 270 euro.

Gemeenschapsveiling

Morgen is de 69e gemeenschapsveiling. Ook daar gaan weer mooie koopjes aan de man gebracht worden. Deze begint om 19.30 uur in het MFA in Zwaagdijk Oost.

Reageren via facebook