25 C
Medemblik
14 augustus 2020 16:10
Medemblik Actueel.

Lerarenstaking donderdag geen succes, dan hardere acties

MEDEMBLIK – De voor donderdag aangekondigde staking in het basisonderwijs krijgt mogelijk in november een vervolg. Dat zeggen Thijs Roovers en Jan van de Ven van de belangengroep PO in actie in een interview met de Volkskrant, meldt NH Nieuws

De twee basisschoolleerkrachten waarschuwen dat als de staking donderdag niets oplevert, de leraren in november zeker twee dagen het werk gaan neerleggen. “We gaan niet terugschakelen, want als we nu niks voor elkaar krijgen, lukt het nooit meer”, aldus Roovers in de krant.

Het basisonderwijs heeft laten weten donderdag in staking te gaan als de politiek niet met meer geld over de brug komt dan de 270 miljoen euro die is uitgetrokken voor hogere salarissen.

800 miljoen euro

Volgens de AOb en andere actievoerende organisaties in het onderwijs is zo’n 900 miljoen euro nodig om ervoor te zorgen dat de salarissen in het basisonderwijs gelijk worden getrokken met de lonen van leraren met een gelijk opleidingsniveau in het middelbaar onderwijs. Daarnaast is nog eens een half miljard nodig om de werkdruk te verlagen.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?