14-jarige zoon bekent moord op ouders

REGIO – De 14-jarige zoon van de uit West-Friesland afkomstige Margreet Andriol en Jos Verdonk heeft vrijdag bekent dat hij zijn beide ouders heeft vermoord. De jongen wilde niet zeggen waarom hij tot deze gruwelijke daad is gekomen.

Margreet Andriol en Jos Verdonk waren van oorsprong Westfriezen en woonden er met de kinderen vreedzaam sinds 24 jaar. Geiten hoeden, astrologielessen- en cursussen en meer. Margreet gaf in haar Westfriese periode onder meer les aan een Lutjebroeker school, was lid van de befaamde cabaretgroep Axioma (fans in de zaal), werkte met verstandelijk gehandicapten, deed aan kindertheater en was een van de grondleggers van het Ierse koor Airiesjkwair in Enkhuizen.

Jos was in die jaren met zijn schildersbedrijf gevestigd in Westwoud en werkte bewust met milieu- en natuurvriendelijke verfproducten op basis van lijnzaadolie met de nodige pigmenten. Veel gevels dragen nog zijn kleuren.
WEEFF-redacteur en hartsvriend van beide echtlieden Bert Pfeiffer reageerde vrijdagavond ontzet op het nieuws toen duidelijk werd dat de 14-jarige jongen achter deze gruwelijke daad zit.

Omdat de jongen nog minderjarig is én jonger dan 16 jaar is zal deze zaak achter gesloten deuren plaatsvinden. De jongen zal waarschijnlijk eerst een PIJ-maatregelen (Jeugd-TBS) krijgen waarna de rechter zodra hij volwassen is nogmaals gaat beslissen of er nog een straf gaat volgen of dat TBS wordt doorgezet.

Reageren via facebook