Westfriese gemeenten sturen brandbrief over Leystad Airport aan staatssecretaris Dijkstra

MEDEMBLIK – De gemeenten in West-Friesland hebben een brief gestuurd aan staatssecretaris Dijksma. De gemeenten willen van de staatssecretaris duidelijkheid over de effecten van het uitbreiden van het aantal vluchten vanaf Lelystad Airport. Gemeenten in Overijssel en Gelderland maken zich zorgen over de gewijzigde routes.

Voor West-Friesland is niet duidelijk wat de wijzigingen voor deze regio betekenen. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu en ook andere betrokken partijen hebben de gemeenten in onze regio tot dusver niet geïnformeerd over de gewijzigde aanvliegroutes.

Schiphol wil verder uitbreiden

Ondertussen mengt ook Schiphol zich in de discussie door te stellen dat zij nog ruimte genoeg hebben om uit te breiden. Als Schiphol het MER volgt, MER is het milieurapport dat speciaal voor Schiphol is opgemaakt, volgt dan blijven ze ruim onder de norm van 13.600 woningen dat te maken heeft met zeer veel geluidsoverlast, dit jaar komt Schiphol uit op ± 500.000 vliegbewegingen en die zorgen voor 11.000 huizen die met geluidsoverlast te maken hebben.

Schiphol zegt dat dit komt omdat de vliegtuigen veel stiller zijn geworden waardoor de hinder niet explosief zal toenemen bij meer vliegbewegingen.

 

Reageren via facebook