14.7 C
Medemblik
22 mei 2020 23:10
Medemblik Actueel.

De nu gesloopte moskee was voorheen een zuivelfabriek en loodgietersbedrijf (Foto: GoogleMaps)

Twee onder 1 kap woningen op plek voormalige moskee

MEDEMBLIK – De gemeente Medemblik is eigenaar van de grond waarop het voormalige pand van de moslimgemeenschap in Medemblik stond, na de sloop werd al snel duidelijk dat het vermoeden dat de grond ernstig vervuild zou zijn waarheid. De sloop is daarom tot aan het  maaiveldniveau gedaan. De fundering is nog wel aanwezig, deze zal worden verwijderd als de sanering start van de vervuilde grond.

Zodra dit afgerond is zal de gemeente de grond verkopen om op deze plek om zo ruimte te bieden aan twee twee-onder-één kap woningen. Dit zal ergens 2018 gaan plaatsvinden. De grond is vervuild omdat op deze plek voor de moskee daar kwam al ingebruik was als zuivelfabriek, en later nog diverse andere taken vervulde waaronder het loodgietersbedrijf van Elgaso.

Reageren via facebook