12.4 C
Medemblik
15 juli 2020 03:35
Medemblik Actueel.

Wethouder Tigges ligt zwaar ondervuur van de gemeenteraad over zijn optreden in het CAW (Foto: HBP Media)

Bestaansrecht CAW loopt ten einde.

MEDEMBLIK – Het doek lijkt dan toch definitief voor het CAW te gaan vallen. Iets dat door het bestuur van het CAW over zichzelf is uitgeroepen door eerst de eisen van de gemeenteraden over het salaris van de nieuwe HVC-directeur naast zich neer te leggen en toch voor het te hoge salaris te stemmen. 

Maar de druppel was toch wel de 20 euro die het CAW wilde gaan eisen om bij de mensen thuis het grofvuil te gaan ophalen. Maar ook de manier waarop zij dit er door wilden drukken verdiend geen schoonheidsprijs. Eind december 2016 werd deze beslissing al genomen maar de notules van deze vergadering kwamen pas vlak voor het zomerrecess onder de aandacht van de politieke partijen in West-Friesland. Dankzij o.a. PW2010 en Medemblik Actueel die samen aan de bel trokken moest het CAW schoorvoetend het voorstel terugtrekken en definitief afserveren.

Er wordt nu gewerkt aan een nieuw contract met HVC waarin de gemeenten zelf kunnen kiezen wat voor pakket zij gaan afnemen, elk pakket zal dan een andere prijs hebben, inclusief of exclusief het ophalen van grofvuil bij de inwoners thuis.

Als dit definitief wordt heeft het CAW geen enkel nut meer en zal dan moeten worden opgeheven. Het CAW is dan enkel nog aandeelhouder maar de 7 West-Friese gemeenten kunnen dit ook zelf prima regelen. Zo werd er in de wandelgangen in de gemeente Medemblik al meerdere keren het gerucht opgevangen dat er misschien wel naar een hele andere vuilverwerkingsbedrijf moet worden gekeken en de aandelen in HVC verkopen.

Tijdens de extra raadsvergadering begin deze maand over het CAW noemde wethouder Hans Tigges het CAW ‘een leeg omhulsel zonder enige meerwaarde voor Medemblik,‘ wat genoeg zegt over hoe Medemblik over het CAW denkt. Het CAW zelf liet afgelopen augustus nog weten dat opheffen van het CAW onzin is.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?