14.7 C
Medemblik
23 mei 2020 00:54
Medemblik Actueel.

Plannen Hoorn grote bedreiging voor inwoners Zwaagdijk-West

ZWAAGDIJK – In het gemeentehuis in Hoorn wordt dinsdagavond 19 september een bespreking gehouden over de nieuwe plannen van wethouder Tap. Hij wil gebouwen van 20 meter hoog op Zevenhuis zetten. Ook dicht bij de lintbebouwing van de Zwaagdijk komt er verhoging. Daar was een groenstrook afgesproken en hooguit acht meter hoogte van gebouwen. Daar waren afspraken over vastgelegd tussen de gemeente Hoorn en Medemblik. De bewoners worden bedreigd door uitzicht verandering en geluidsoverlast.

Stel je voor, je leeft in een huis in het achterland van Zwaagdijk-West. Als je in de tuin zit ga je links van je windturbines zien met wiekhoogte van 120 meter en rechtuit zie je bedrijventerreinen van 20 meter hoog. Dat wil je niet. Want niemand koopt je huis…

Lees dossier: Zevenhuis

Omwonenden van Zevenhuis hebben luid en duidelijk tegen Wethouder Tap gezegd dat je moet samenwerken en overleggen als je van bestaande plannen afwijkt. Niet dingen opleggen en dan nog trots in de krant laten zetten dat je het geduld hebt gehad om de bewoners aan te horen. Zo bestuur je niet. Afspraken en convenanten liggen in bestuursland gemiddeld voor tien jaar vast.

Nu na vier jaar veranderen is onbehoorlijk bestuur. En distributie hoort op de: A7.

Reageren via facebook