14.7 C
Medemblik
9 juli 2020 04:44
Medemblik Actueel.

Siem Zeilemaker(PWF), uitspraak Raad van State is bittere teleurstelling

ZWAAGDIJK – Het bericht dat de Raad van State alle bezwaren van omwonenden van Windpark Westfrisia de prullenbak in heeft geschoven zodat de Provincie de plannen om bij Zwaagdijk een windmolenpark te gaan bouwen is bij de fractievoorzitter van Progressief Westfriesland volledig in het verkeerde keelgat geschoten.

Siem Zeilemaker(PWF)

Tegen Medemblik Actueel zegt Zeilemaker: ‘Natuurlijk weet je dat de Raad van State vooral oordeelt of in de zaak procedureel juist gehandeld is en dat ze niets te maken heeft met emoties etc. Maar juist daarom dacht ik dat de bewoners sterk stonden, omdat de provincie zoveel steken had laten vallen met het steeds veranderen van de regels, zoals de afstand tot woningen die “zomaar” middels een overgangsregeling alleen in Zwaagdijk minder mocht zijn dan 600 meter. Tijdens de zitting, waar ik bij was, waren de leden van de Raad van State nog zeer kritisch richting de provincie en vroegen goed door op allerlei details, waardoor je echt het idee kreeg dat de bewoners serieus genomen werden. Maar, zoals zo vaak, ben je als burger machteloos tegen regels van de overheid. Gevolg is dat veel bewoners geen vertrouwen meer zullen hebben in die overheid. En vaak worden overheid en politiek op 1 hoop gegooid. Ik hoop dat dat in dit geval niet zo is, al is het maar omdat PWF zich van begin af aan heeft ingezet voor het belang van de burgers en zij aan zij heeft meegestreden.

Zeilemaker liet weten aan Medemblik Actueel dat er nu verder gaat worden gekeken wat nog mogelijk is, een stap naar het Europees Hof is 1 van die mogelijkheden maar kost veel geld en daar zit dan ook direct de knijp, geld om een goede en dus dure advocaat is er niet.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?