10.3 C
Medemblik
26 mei 2020 09:32
Medemblik Actueel.

Anouk Haakman en dochter Robin (Foto: Marcel Rob)

Markante Medemblikkers vertellen over Medemblik in ‘Geloof en een hoop Liefde’

MEDEMBLIK – Presentatoren Bert van Leeuwen, Henk van Steeg, Hella van der Wijst en Mirjam Bouwman gaan voor ‘Geloof en een Hoop Liefde’ op zoek naar authentieke dorpsverhalen, karakteristieke stadsgezichten en inspirerende verhalen over geloof, hoop en liefde in Medemblik. Kijk woensdag 20 september a.s. naar ‘Geloof en een Hoop Liefde’ in Medemblik om 17.50 uur op NPO 2.

Persoonlijk, onbevangen en herkenbaar: in ‘Geloof en een Hoop Liefde’ staat het geloof van de gewone Nederlander centraal. In het EO-programma gaan presentatoren Bert, Hella, Mirjam en Henk op pad met bekende en onbekende bewoners die hen wegwijs maken in de lokale gewoonten en gebruiken. De persoonlijke ontmoetingen leveren innemende, inspirerende en ontroerende verhalen op.

Medemblik

Hella doet het havenstadje Medemblik aan. Het is de oudste en meest welvarende stad van middeleeuws West-Friesland en staat bekend om de zeilraces en het prachtige kasteel Radboud. We zijn erbij als dat kasteel nog een keer bestormd wordt. Net zoals de aanval van 500 jaar geleden, waarbij het kasteel voor de helft van de Medemblikkers hun redding was. Arjan, alias Alderhandt, ervaart het nog steeds als veilige plek. In de oude haven vertelt havenmeester Piet Vrooland Hella over de vele havens van het kleine stadje, inmiddels ook beroemd hart van de watersport.

In een van de oude straatjes blijkt De Haakvrouw te zitten: Anouk Haakman had een baan journalist, maar heeft haar leven omgegooid en is daar zelf nog van aan het bijkomen. En we bezoeken de bloembinderij van Gré en Piet Swart, deze huist in de oude kaaswaag. Ze zijn heel erg aan het mooie pand gehecht, maar qua leeftijd is het einde van hun werk in zicht en zullen dan het monument moeten verlaten. Is er een opvolger met net zoveel van oud houdt?

Naast Medemblik, zijn ook de plaatsen Dalfsen, Ommen en Winterswijk deze week te zien in ‘Geloof en een Hoop Liefde’.

De gewone dingen

Het inmiddels vertrouwde NPO2-programma neemt de kijker van maandag tot en met donderdag mee in haar zoektocht naar oprechte verhalen, unieke tradities en bijzondere mensen. In ‘Geloof en een Hoop Liefde’ zijn de kleine dingen groot: de presentatoren verbazen zich samen met de bewoners over de gewone dingen van het leven.

Thuis op 5

Ook in het dagelijkse radioprogramma ‘Thuis op 5’ staan de plaatsen Ommen, Medemblik, Winterswijk en Dalfsen van ‘Geloof en een Hoop Liefde’ deze week centraal. Presentatoren Yvonne Sprunken en Petra de Joode gaan op zoek naar smakelijke geschiedenisverhalen, stadse zaken, slimme luisteraars en brengen natuurlijk hoopvolle muziek! Iedere werkdag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 5. Kijk voor meer informatie: eo.nl/ghl.

Reageren via facebook