Medemblik Actueel.

Rechtbank

700 euro boete na veroorzaken ernstig ongeval N239

ALKMAAR – Een 26-jarige inwoner van Opperdoes is dinsdag door de politierechter in Alkmaar veroordeeld voor het veroorzaken van een ernstig verkeersongeval op de kruising N239 met de Markerwaardweg op 8 augustus 2014.

Bij dit ongeval raakte 1 persoon zwaargewond, de man brak zijn rug en heeft zeer lang moeten revalideren en raakte liep een andere inzittende van de auto een whiplash en gekneusde ribben op. De Opperdoezer verklaarde bij de politierechter dat het een ‘hele domme fout’ was geweest om op dat punt te keren.  ‘Ik had wel alle zwaailampen die op de auto aanwezig waren aangezet, maar het blijft een domme zet en zal het ook nooit meer doen.’

Het Openbaar Ministerie eiste een onvoorwaardelijke boete van 700 euro die in termijnen betaald mag worden en als de Opperdoezer niet betaald dan zal hij 14 dagen moeten zitten.  De politierechter was het eens met de Officier van Justitie en legde comform de eis 700 euro boete op of anders 14 dagen zitten.

Reageren via facebook