Medemblik Actueel.

Op 16 september is het feest in en rond het Witte Kerkje van Benningbroek: de stichting Hyperion bestaat vijf jaar. (Foto aangeleverd)

Hyperion viert feest

BENNINGBROEK – De stichting Hyperion bestaat vijf jaar. Tijd voor een feestje! Dat wordt gevierd op zaterdag 16 september in en rond het Witte Kerkje van Benningbroek.

Het wordt een creatieve manifestatie met onder meer muziek en zang, tekenen en toneelspelen, vertellen en stoelen versieren. Iedereen is welkom, de toegang is gratis dankzij de vele sponsoren.

Om 15 uur opent burgemeester Frank Streng de festiviteiten. Meteen daarna start de jurering van ‘Heel Benningbroek bakt’. Taarten met het thema ‘Feest’ worden beoordeeld, na afloop mag er gratis geproefd worden. Er zijn optredens van talenten uit de buurt en voor de jeugd is er een theaterworkshop.

Jong en oud kan meedoen aan de Big Draw: samen tekenen over de toekomst van Benningbroek. Een spetterende lichtshow sluit om 20.30 uur het feest af.

Natuurlijk is er eten en drinken verkrijgbaar op het terrein.

Hyperion heeft het Benningbroeker Witte Kerkje als thuisbasis. Doel van de stichting is het organiseren van activiteiten op het gebied van cultuur, levensbeschouwing en samenleving. Hyperion is een figuur uit de Griekse mythologie. De oude Grieken geloofden dat zijn ogen licht uitzonden en dat men daardoor voorwerpen beter kon zien. Een spotlight dus. Daarom wordt de kerk ’s avonds letterlijk in de spotlight gezet.

Zie voor het volledige programma: www.stichtinghyperion.nl

Reageren via facebook