20.1 C
Medemblik
20 mei 2020 21:12
Medemblik Actueel.

Foto: WEEFF/Bert Pfeiffer

5e Pianotour brengt Medemblik in vervoering


MEDEMBLIK – Zondagmiddag werd in Medemblik de 5e Pianotour gehouden. Met maar liefst 24 pianisten die met jazz, luisterliedjes, klassiek, rock en meer op 12 podia door de hele stad speelden. Verslaggever Bert Pfeiffer van WEEFF verwoordde het als volgt.
Bij Elaine & Andries Groenewoud aan de Westerhaven wisselen Mark Kirkenier (luistermuziek) uit Almere en Erwin Last (good ole’ jazz) uit Andijk elkaar elk half uur af. Elaine: “Publieke belangstelling komt van zowel jong als oud. Vogels van allerlei pluimage.” Mark Kirkenier speelt piano bij pimpkoor Wilde Haver en treedt op in verzorgingstehuizen en veel andere locaties. “Veel luisterliedjes en natuurlijk werk van mijn 1e cd “No dream is impossible”, zo legt de artiest uit die zijn publiek gemakkelijk op gang krijgt.

Intussen is het een komen en gaan van shoppende pianoliefhebbers. Voor elk wat wils op diverse plekken. Buiten zit een stel in het zonnetje zich op te maken voor het volgende podium. “Ja, dit doen we elk jaar en het maakt ons niets uit wat voor muziek voorbij komt.” Binnen maakt pianist Erwin Last zich gereed voor zijn beurt. Erwin is met bijzondere projecten bezig. Was vroeger onder meer muziekleraar en probeert nu piano’s op diverse locaties te plaatsen. Zodat mensen daar concerten kunnen geven.

Zo probeert Last nu op het NS station Enkhuizen via crowdfunding een vleugel te krijgen. Door hem geplaatste piano’s zijn trouwens allemaal te koop, zodat hij er nóg meer kan plaatsen. Zijn concert typeert zich als een directe interactie tussen hemzelf en het publiek. Je bent immers docent of of niet. Zo krijgt hij een man uit het publiek succesvol achter de witte piano. Applaus.

Reageren via facebook