Werelds grootste smoothie levert 3851 euro voor het Ronald McDonaldshuis op

NIBBIXWOUD – De wereldrecordpoging van de Werelds Grootste Smoothie, die zondag 2 juli tijdens de jaarmarkt in Nibbixwoud plaatsvond, was geslaagd met een wereldrecord van 4030 liter. Alle bewijsmaterialen hiervan liggen inmiddels ter beoordeling bij het Guinness World Record. Het wereldrecord wordt nog met een officieel certificaat bevestigd, maar dit laat nog even op zich wachten. Met deze wereldrecordpoging wilde de organisatie zoveel mogelijk geld ophalen voor het Ronald McDonald Kinderfonds en dat is aardig gelukt met een mooi bedrag van 3851 euro!

De opbrengst is voortgekomen uit de verkoop van de smoothie en de bijdragen van sponsors. De bezoekers van de markt, alle vrijwilligers en de sponsors hebben hier dus een prachtige bijdrage aan geleverd. Inmiddels is de cheque daadwerkelijk overhandigd aan het Ronald McDonald Kinderfonds. De organisatie heeft dit gedaan tijdens een bezoek aan het Ronald McDonald Huis bij het VU ziekenhuis in Amsterdam.

In het Ronald McDonald Huis logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in het ziekenhuis. Het Huis krijgt geen subsidie van de overheid en is afhankelijk van donateurs, sponsors en vrijwilligers. “Met deze financiële bijdrage hebben we een bijdrage geleverd aan de continuïteit van het Ronald McDonald Huis en hoeft een ziek kind zijn ouders niet te missen”, aldus Linda Arkesteijn van de organisatie.

Reageren via facebook