Medemblik Actueel.

CAW haalt bakzijl, de 20 euro verwijderingsbijdrage grofvuil van de baan

MEDEMBLIK – Mede door het bericht op Medemblik Actueel is er begin augustus een ware stormvloed van verontwaardige reacties losgebarsten op de social media, op Medemblik Actueel en bij de politiek van Westfriese gemeenten.  De gemeenteraad van Medemblik heeft zelfs de gemeenteraad van vakantie teruggeroepen om op 7 september een extra raadsvergadering te houden over het CAW en de plannen om 20 euro verwijderingsbijdrage te vragen voor elke keer als u grofvuil aanbied.

Het CAW haalt nu bakzijl en laat aan Medemblik Actueel weten dat de verwijderingsbijdrage tijdelijk wordt opgeschort, eind september komt het bestuur van het CAW bijelkaar om dit te besluiten. Binnen de gemeenteraad van Medemblik ligt het CAW onder zwaar vuur door door moties en amandementen van de Medemblikker gemeenteraad compleet te negeren en hun eigen weg te gaan, zoals bijvoorbeeld bij het besluit om het salaris van de nieuwe HVC-directeur. 

Voor nu is dus de bijdrage van de baan, maar grote kans dat het CAW in 2018 dit weer op de agenda gaat zetten, of de gemeenteraden in West-Friesland moeten het tegenhouden.

 

Reageren via facebook