Medemblik Actueel.

Ragtime specialist Ringo Maurer (foto aangeleverd)
Concerten

14 lokaties, 24 pianisten – 5de Piano Tour Medemblik

MEDEMBLIK – Op zondag 3 september vindt voor de 5de keer de PIANO TOUR MEDEMBLIK plaats: een gratis muzikaal festijn met zo’n 24 pianisten op 14 locaties in hartje Medemblik. Er zijn veel verschillende muziekstijlen dus iedereen vindt wel een concertje wat hem of haar zal aanspreken: er is popmuziek, jazz, klassiek … ! Het handigste is om de FIETS mee te nemen maar ook wandelend kan je deze PIANO TOUR prima volgen !

Openingsconcert 13.00 uur in de Bonifaciuskerk

De jonge klassiek-pianiste Maria Nikiforov mag de spits afbijten. Zij is op 5-jarige leeftijd begonnen met pianoles en heeft zich via muziekschool en conservatorium opgewerkt tot een niveau waardoor ze in 2013 en 2014 heeft kunnen meedoen met het Prinses Christina Concours.  

PIANO TOUR MEDEMBLIK 14.00-16.00 uur

Op 14 locaties in hartje Medemblik worden 2 pianisten geplaatst die elkaar om het half uur afwisselen. Het genre is heel verschillend en uiteenlopend maar kwaliteit wordt nagestreefd ! Wat namen: Lianne Bakker en Peter Jan van der Vliet uit Medemblik, Susanne Thiel en Ronald van der Veen. Erwin Last, de man met een open-podium-piano missie, is er ook en niet te vergeten Ringo Maurer, de ragtime specialist! Jazzy werk wordt uitgevoerd door o.a. Boni Li-asam, Jan Doedens, Erik de Laeter en Thora Schoonhoven (jazz-trio). Imponerende klassieke stukken hoor je o.a. van Ben Weishaupt, Bo de Myttenaere en Maite Hes. Michiel Brinkmann verrast met een veelzijdig repertoire én zangeres Laura Breebaart!

Slotconcert 16.30 uur in de Bonifaciuskerk

De jonge Medemblikker concert-pianist RAMON VAN ENGELENHOVEN (1995) krijgt de eer het slotconcert te verzorgen en dat  belooft weer iets fenomenaals! Aan het eind van zijn optreden wordt een vrijwillige bijdrage voor dit plezierige evenement op prijs gesteld want de kosten zijn niet gering. De Stichting Bonifaciuskerk houdt de drempel laag.

Informatie: informatie@bonifaciusmedemblik.nl of kijk op www.bonifaciusmedemblik.nl

Reageren via facebook