20.7 C
Medemblik
22 mei 2020 00:23
Medemblik Actueel.

Wie heeft de fiets van Dymphy Koning haar moeder gezien

Kermis Wervershoof was groot feest maar met zwarte rand.

WERVERSHOOF – Het feest der feesten in Wervershoof zit er weer op, en velen duizenden hebben weer genoten van dé kermis van Wervershoof, van jong tot oud wist zich fantastisch te vermaken met de vele attracties en natuurlijk bij de diverse feesten in de kroegen.

Maar jammer genoeg dat de kermis van Wervershoof dit jaar door een zwarte rand wordt omringd. Tijdens de kermis is er toch teveel gebeurd waarvan je denkt ‘waarom’, waarom bij veel huizen die te koop staan de borden slopen of wegmaken, waarom 2 auto’s bekrassen, waarom fietsen in de sloot gooien en waarom andere onzinnige baldadigheden plegen.

Kwamen wij eerder deze week met het bericht dat 1 of andere onverlaat de Breakdance had gesloopt door op de noodstop van de dieselaggegraat te drukken waardoor de Breakdance kostbare schade opliep en zelfs enkele dagen buiten gebruik was.  Gisteren meldde Britt Laske ons dat ze haar dure fiets uit de tuin hadden gestolen en vandaag bereikt ons het bericht dat ook de fiets van Dymphy Koning haar moeder uit haar eigen voortuin is gestolen tijdens de kermis. En ze kan dus geen dag zonder fiets, want zonder fiets worden de ochtendkranten ook niet bezorgd door de moeder van Dymphy Koning.

Vrijdagochtend vroegen wij aan diverse mensen in het winkelcentrum van Wervershoof hoe zij tegen dit aankijken. ‘Schande’, ‘tot op de laatste cent laten betalen’ lieten de meesten ons weten.  ‘Wat heeft het voor nut om met je dronken kop andermans eigendommen te vernielen’, wist een winkeleigenaar ons te melden. 

In totaal zijn er tijdens de kermis in Wervershoof 11 fietsen gesloopt, in het water gegooid of gestolen, 11 mensen die met een dure rekening zit om de fiets weer te laten herstellen of zelfs nieuw moeten kopen, moeten 2 eigenaren hun auto deels laten overspuiten en moeten er te koop borden worden vervangen.

Reageren via facebook