Heb jij een OV-chipkaart? Grote kans dat het ministerie in je gegevens heeft gekeken

AMSTERDAM – De reisgegevens van minstens tientallen studenten zijn dit jaar door Translink, het bedrijf achter de ov-chipkaart, aan het ministerie van Onderwijs doorgespeeld. Dat gebeurde op verzoek van de Dienst Uitvoering Onderwijs (Duo), meldt NH Nieuws

NH Nieuws schrijft dat de Volkskrant onderzoekt of studenten frauderen met de basisbeurs door foute informatie op te geven over hun woonadres.

Translink erkent dat Duo sinds enige tijd ‘vijf à tien verzoeken’ per week heeft ingediend om reisgegevens van studenten op te vragen. Die verzoeken zijn gehonoreerd. Duo kan niet precies aangeven bij hoeveel studenten hun reisgedrag op deze manier is gecontroleerd.

Duo blijft erbij dat dit wel een gepaste manier is om misbruik met de uitwonendenbeurs tegen te gaan.

Reageren via facebook