IVN – Vleermuizen

OOSTWOUD – Donderdag 31 augustus organiseert IVN West-Friesland een gratis avondactiviteit door Jan Boshamer, vleermuisdeskundige bij het Landschap Noord-Holland. Start om 18.30 uur bij het Egboetje, Liederik 15, 1678 JC Oostwoud, afslag Hauwert. Voor de wandeling door het Egboetswater geeft Jan een inleiding over de soorten en leefwijze van deze nuttige insecteneters. Volwassenen en oudere kinderen moeten zich vooraf aanmelden bij Ria de Graaf op 06 40392703. Een vrijwillige bijdrage is welkom.

Vleermuis m/v zoekt geschikte kast
Het Egboetswater is een zeer succesvol gebied gebleken voor met name de Ruige dwergvleermuis. Vleermuizen kiezen graag de kast met de beste klimaatomstandigheden voor die periode. Keuze genoeg in het Egboetswater. Er zijn de laatste drie jaren 26 platte kasten opgehangen in allerlei windrichtingen. Een hele klus voor de vrijwilligers die de kasten controleren, want ze hangen minimaal op 3 mtr. hoogte. Een enkele kast hangt lager maar dat heeft voor bewoning niet veel uitgemaakt en is afhankelijk van het soort vleermuizen dat de woning kraakt.

Reageren via facebook