29.6 C
Medemblik
12 augustus 2020 20:43
Medemblik Actueel.

De Houtribdijk gaat op de schop (Foto: GoogleMaps)

Op de fiets richting Lelystad? Dat wordt dan fors omfietsen, de dijk gaat op de schop.

REGIO – Rijkswaterstaat gaat het fietspad op de Houtribdijk onderhanden nemen. De Houtribdijk voldoet niet meer aan de veiligheidsnorm en dus is er besloten dat de dijk gaat worden versterkt met zand en steen. Na de werkzaamheden moet de dijk ook meer kansen bieden voor natuur en recreatie.

De versterking van de Houtribdijk start in september 2017 en duurt tot medio 2020. Rijkswaterstaat verwacht weinig hinder voor wegverkeer tussen Lelystad en Enkhuizen, behalve af en toe een korte vertraging van maximaal 10 minuten tijdens nachtelijke werkzaamheden.

Vanaf november 2017 het fietspad afgesloten, omdat Rijkswaterstaat op dit deel van de dijk aan de slag gaat met breuksteen en gietasfalt. Ook gebruikt de aannemer het fietspad voor de aan- en afvoer van materiaal. Vanaf de zomervakantie van 2019 is het fietspad weer beschikbaar. Ook is het fietspad tijdelijk beschikbaar in de zomer van 2018 (juli – augustus).

Rijkswaterstaat versterkt een deel van de dijk met breuksteen. Een ander deel van de dijk wordt versterkt met brede zandige oevers. RIjkswaterstaat ontwikkeld Trintelzand, een nieuw natuurgebied. Zo bieden zij kansen voor natuur en dragen zij ook bij aan een betere waterkwaliteit in het Markermeer. Bij Lelystad kokmt een nieuw strand aan voor wind- en kitesurfers.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?