5 C
Medemblik
27 november 2020 07:23
Medemblik Actueel.

Bökkers Klapper op 2e Westfries Muziekfestival Midwoud

MIDWOUD – Op 23 september vindt het tweede Westfries Muziekfestival plaats in “Café De Post” in Midwoud. Het succes van vorig jaar liet meteen al zien hoe Westfriese musici de kans aangrijpen om zich aan het publiek te presenteren.

Zangers of zangeressen, en groepen die minstens voor de helft uit Westfriese leden bestaan mogen zich aanmelden via het formulier dat op de website van Café De Post is te vinden. Speciaal voor de jongste musici wordt het podium  op de vroege avond geopend.

Om het festival meteen “Absolute Top” te maken is het De Post gelukt om als klapper de band Bökkers  uit het Overijsselse Salland  te contracteren. Zij zullen maar liefst 2 uur de traditie van “Normaal in Midwoud”, zoals die in het geheugen van heel West-Friesland gegrift staat, laten herleven. Al langer werd, nu “Normaal” niet meer optreedt, gezocht naar een goede opvolging. Van veel kanten werd gewezen op Bökkers. Zij spelen helemaal in de traditie van “Normaal” maar met een geheel eigen programma. Danny Molenaar van “De Post” heeft aangegeven dat als Bökkers op de 23ste echt zoveel succes heeft als velen voorspellen hij bereid is met deze groep de traditie van “Normaal in Midwoud” nieuw leven in te blazen.

Zeker is dat de musici die nu voor het Westfries Muziekfestival uitverkoren worden kunnen zeggen in het voorprogramma van Bökkers te hebben gestaan.

Reageren via facebook