19.9 C
Medemblik
3 juli 2020 15:44
Medemblik Actueel.

Foto: NH/Henk Prins

Exploitant haalt attractie project 1 van kermis Medemblik, de Rocket komt er voor in de plaats

MEDEMBLIK – De kermisattractie Projekt 1 die in Medemblik staat, wordt afgebroken. De fabrikant heeft besloten de attractie uit voorzorg terug te halen naar de fabriek. In de VS gebeurde met zo’n zelfde attractie een paar dagen geleden een dodelijk ongeluk.

“We hebben van de fabriek het advies gekregen om de attractie af te breken en naar de fabriek te brengen”, zegt kermisexploitant Corry Sipkema. “Uiteraard hebben we dat advies overgenomen. We nemen natuurlijk geen risico’s met mensenlevens.”

Eerder zei Sipkema dat hij zich geen zorgen maakt om de veiligheid van zijn apparaat. “We hebben zelf hier ook uitgebreid onderzoek gedaan en alles ziet er prima uit. De attractie heeft ook een zware keuring. Maar ik wil met een gerust gevoel achter de kassa zitten. In de fabriek zitten de echte experts, dus dit is het beste om te doen.”

De attractie wordt vandaag afgebouwd en naar de fabriek gebracht. Het apparaat staat niet op andere kermissen in Noord-Holland.

Update: In plaats van Projekt 1 komt op de kermis een soortgelijke attractie van een ander type. Het gaat om Rock It, een attractie die inzittenden meerdere keren over de kop laat gaan. Er passen twaalf mensen in.

 

Reageren via facebook