Medemblik staat bol van de activiteiten voor 55-plussers

MEDEMBLIK – Elke zomer kunnen 55 plussers gratis of tegen een kleine vergoeding  met elkaar  allerlei activiteiten ondernemen.  Een mooie kans om nieuwe mensen te ontmoeten of bekenden op een andere manier te leren kennen. Er is voor elk wat wils:   

Voor de actieve, veelal jongere,  senioren is elke dinsdagmiddag de mogelijkheid om mee te doen met bowlen, jeu de boules en midgetgolf.  Voor de creatieveling, met of zonder ervaring is er de mogelijkheid om op een mooie buitenlocatie te tekenen of te schilderen. Ook is er een muzikale middag met Loek Manshande in de binnentuin van appartementencomplex Valbrug.  Ook gaan bijna alle sociaal eetcafés in augustus, gewoon door.

Sportieve activiteiten:  Bowlen en Midgetgolf & jeu de boeles

Elke dinsdagmiddag is het mogelijk om deel te nemen aan een sportieve activiteit. De eerste drie weken van augustus (1, 8, 15 augustus) kunt u meedoen met Midget golf en jeu de boules in het Emmapark in Medemblik. De laatste twee weken (22 en 30 augustus) bent u welkom in het Bowlingcentrum Medemblik. Kosten deelname € 3,50. Informatie: Riet Wapenaar 0227 543010

Tekenen en schilderen op buitenlocaties in Medemblik stad

Drie weken lang kunt u op diverse locaties tekenen en schilderen in de buitenlucht. Iedereen is welkom. Mèt en zonder ervaring.  Wel vragen wij u zelf eigen teken- en schildermateriaal mee te nemen.  De locaties zijn: Kasteel Radboud (16 augustus), Haven Medemblik (23 augustus) en bij de Meelmolen De Herder (30 augustus). Alle keren wordt om 10.00 uur verzameld bij Sint Pieter aan de Ridderstraat. Kosten deelname:€ 2,50.  Informatie: Emiel Bodewes 0227 541820, emjo.bodewes@quicknet.nl.

Muzikale middag met Loek Manshande

Voor diegene die Loek al eerder heeft horen zingen zal het geen verassing zijn dat Loek zich in de muziek van Neil Diamond is gaan verdiepen. Loek laat op ‘eigen’ wijze romantiek en nostalgie weer tot leven komen. Loek Manshande zal donderdagmiddag 17 augustus vanaf 14.30 uur optreden in de binnentuin van appartementencomplex Valbrug . De entree is gratis.

Voor alle bovengenoemde activiteiten geldt, dat u zich niet hoeft aan te melden.  Dit geldt wél voor de sociaal eetcafés.  De zomeractiviteiten worden georganiseerd door de Seniorenvereniging Medemblik, KBO, het Rode Kruis en MEE&de Wering en wordt gefinancierd door gemeente Medemblik.

Reageren via facebook