Medemblik Actueel.

Algemeen

Medemblik begaat fout met carbid verbod.

[adrotate group="2"]

MEDEMBLIK – De gemeente Medemblik heeft in een reactie op een klacht van een tweetal inwoners die begin dit jaar klaagden over het geknal dat gepaard gaat met het carbid schieten een fout begaan. In een schrijven aan de klagers stelt de gemeente dat het niet is toegestaan dat op grondgebied van Medemblik met carbid mag worden geschoten, dit blijkt fout te zijn.

Na, met meerdere mensen, de Plaatselijke Verordening van voor naar achter en weer van achteren naar voren te hebben doorgespit is nergens een verordening gevonden waar dit wordt verboden. Het is wel verboden om buiten 31 december om vuurwerk, en dus ook met carbid, af te steken. Maar op 31 december mag eenieder gewoon vanaf 18.00 uur tot 02.00 uur carbid afschieten, net zoals zij ook vuurwerk mogen ontsteken.

Lees ook: Einde carbid schieten bij de molen van Medemblik

Of de gemeente Medemblik de Plaatselijke Verordening alsnog gaat aanpassen is nog niet duidelijk, wij hebben daar de gemeente om een reactie over gevraagd.  Maar voor alsnog, lekker op 31 december bij de molen, het oer Hollandse carbidschieten tot je een ons weegt.

Reageren via facebook