54-jarige dronken Medemblikker mag rijbewijs inleveren na weigeren ademanalyse


WIERINGERWERF – Op zaterdagmorgen moest een 54-jarige Medemblikker zijn rijbewijs inleveren nadat hij een ademanalyse had geweigerd. Omstreeks 01.20 uur trof de politie de man aan op een bromfiets op de Medemblikkerweg. Omdat hij niet het fietspad volgde, werd de man aangesproken. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. Een ademtest wees uit had het alcoholgebruik flink was.

Op het politiebureau moest de man een officiële ademanalyse afleggen om een betrouwbaar meetresultaat te krijgen. Aanvankelijk werkte de man mee, maar ondanks een goede uitleg, kwam het niet tot een voldoende test. Toen de man werd gevraagd nogmaals de test af te leggen, weigerde hij.

Weigeren van een ademanalyse wordt gezien als misdrijf. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Bovendien moest hij zijn rijbewijs inleveren.

Reageren via facebook