Ouderenpartij Noord-Holland wil tractorpasseerstroken op parallelwegen

HAARLEM – De Ouderenpartij in de statenfractie van de Provincie Noord-Holland heeft grote bezwaren tegen het laten rijden van tractors op parallelwegen waar ook (brom)fietsers en wandelaars gebruik van maken.  Op diverse plaatsen in Noord-Holland heeft dit al tot ernstige toestanden geleid waardoor er nu een oplossing moet worden gezocht om de veiligheid van het langzame verkeer te waarborgen.

De vaak grote en zware landbouwvoertuigen zijn niet welkom op de provinciale wegen maar omdat het snelheidsverschil tussen deze voertuigen en het overige verkeer op de parallelwegen vaak zo hoog is moeten de overige weggebruikers regelmatig gevaarlijke capriolen uithalen om niet in de problemen te komen. Zo belanden fietsers regelmatig in de berm als ze weer eens door een landbouwvoertuig worden ingehaald.

Lees ook: Nog zeker 2 jaar tractor-ellende in Opperdoes

De Ouderenpartij roept dan ook op om op deze wegen tractorpasseerstroken te realiseren maar realiseert zich wel dat om de veiligheid op en top te maken er veel van deze tractorpasseerstroken  nodig zijn. Ook wil de Ouderenpartij dat er vrijliggende fietspaden op gemeentelijke wegen die te maken hebben met dit probleem komen en dat de provinciale en gemeentelijke wegen die te maken hebben met deze problemen worden verbreed.

Lees ook: Boer beschoten in Opperdoes

De Ouderenpartij zegt zich er bewust van te zijn dat deze 3 oplossingen geld kosten, veel geld, en dat niet elke gemeente dit zou kunnen ophoesten waardoor de Provincie zal moeten bijspringen.

Reageren via facebook