Failliete Bogra overgenomen door Belgisch bedrijf

ENKHUIZEN – Doodskistenfabriek Bogra maakt een doorstart dankzij het Belgische bedrijf Funico. Uit de inschrijving van de Kamer van Koophandel blijkt dat het Enkhuizense bedrijf gisteren is overgenomen,meldt NH Nieuws.

Op 3 juli werd Bogra failliet verklaard. Het bedrijf was in Nederland marktleider in doodskisten, en raakte voor veel mensen plotseling in financieel zwaar weer. Volgens de Telegraaf kwam het doordat ABN Amro haar steun introk omdat er geld zou zijn verduisterd.

Lees ook: Doodskistenbouwer Bogra failliet

Er is beslag gelegd op de woningen van de directeuren en meerdere partijen claimen nog geld tegoed te hebben van Bogra. Toch is het de curator gelukt om een nieuwe eigenaar voor het bedrijf te vinden. Funico is marktleider in België en produceert jaarlijks 80.000 doodskisten. 

Reactie Funico

In een reactie aan uitvaart.nl laat directeur Bart Ardies weten: “Zowel Bogra als Funico zijn bedrijven met een lange geschiedenis van meer dan 50 jaar en absoluut gevestigde waarden in de uitvaartbranche. Beide bedrijven zijn ook lokale producenten en staan bekend om hun hechte relatie met hun klanten. Wij kijken er naar uit om de nauwe relatie van Bogra met haar klanten verder uit te diepen en de mogelijkheden inzake assortiment, service en diensten van de totale groep voor te stellen aan de Nederlandse uitvaartondernemer. We blijven met Bogra haar Nederlandse identiteit en specialisme koesteren; dicht bij de klant staan, is immers één van onze kernwaarden.”

Lees ook: Bogra-eigenaren blijken keiharde oplichters te zijn

Wat de overname betekent voor de werknemers van Bogra en of het bedrijf ook in Enkhuizen actief zal blijven is nog onduidelijk. Funico was nog niet bereikbaar voor commentaar. 

Reageren via facebook