Medemblik Actueel.

Inter Visual studio / Theo Annes
Bedrijven

Personeel Jos Slippens heeft spreekverbod

OPMEER – Het personeel van vleesverwerker Jos Slippens in Opmeer heeft van de directie de opdracht gekregen om niet met de pers te praten over wat er zich binnen de muren van het bedrijf heeft afgespeeld de laatste maanden. Duidelijk is wel dat er grote problemen zijn bij het bedrijf omdat ook de Inspectie het bedrijf voor onbepaalde tijd heeft gesloten, Slippens mag pas weer open als alle technische problemen zijn opgelost en de Inspectie haar goedkeuring heeft gegeven.

In een email aan haar personeelsleden laat Slippens duidelijk weten dat praten met de buitenwacht uit den boze is. Ondertussen zit het personeel doorbetaald thuis wachtend tot alle problemen zijn opgelost. De sluiting van het bedrijf kost de vleesverwerker veel geld omdat er geen productie gedraaid kan worden. Of dit ook inhoud of er klanten definitief naar een andere vleesverwerker overstappen is onduidelijk.

Het bedrijf in Opmeer reageert niet op vragen van de redactie en ook de vakbond staat voor een dichte deur, en ook de sinds vorig jaar weer ingestelde Ondernemingsraad kan ook niets zeggen.

Ondertussen begint het personeel te klagen, en roepen dat de directie al langere tijd weet van de problemen met de koeling, en van ventilatoren die niet naar buiten maar naar binnen blazen maar net doen of hun neus bloed en van niets weten.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook