Medemblik Actueel.

Foto aangeleverd
Motorsport

Mooie 5e plaats voor Jacob Pijper tijdens NK Sport Cup 600 Assen

ASSEN – Hij moest flink aan de bak om de vijfde plaats veilig te stellen maar oud-Medemblikker Jacob Pijper wist door een paar snelle rondes te rijden deze plaats te behouden.

Hieronder een verslag van de race.

9:18 begon de eerste kwalificatie: Het was nog wat fris, het asfalt nog koud, en tijdens het rijden van de kwalificatie verdween de voorrem beetje bij beetje waardoor hij goed moest opletten.

Gelukkig hield hij het vol en resulteerde de eerste kwalificatie in een 1:58.687. 

11:11 was het tijd voor de 2de kwalificatie, de voorrem was weer gerepareerd.  Ondertussen was het iets warmer geworden waardoor het asfalt meer grip kreeg.  Hierdoor kwamen er snellere rondentijden en kwam er een 1:54.984 op de klok wat goed was voor een 10de startplek.

14:25 begon de race. De start, ging redelijk goed.  Jacob kwam niet super van de plek af, maar door laat remmen kwam hij goed de eerste bochten door en behield de 10de plaats. Het veld bleef redelijk bij elkaar, wat veel spanning opleverde. In de eerste ronde kon hij #29 inhalen waarna hij in de 2de ronde, met een 1:54.516, #101 al voorbij kon gaan. De flow zat er goed in, de rondetijd bleef laag en zo ging Pijper in de 3de ronde #116 voorbij.  3 uit 3 tot zo ver.  In ronde 4 opende hij de jacht op #79, deze reed goed, remde laat voor de bocht waardoor hij lastig was te passeren. Maar ook deze moest het onderspit delven, door deze inhaalacties reed Pijper ondertussen op de 6de plaats.  Het gat naar nummer 5 was ongeveer 2 seconden. 4 rondes lang strijd en daar kwam de inhaalactie op #67.  Plaats 5 was in bezit en nu was het zaak deze te behouden tot de finish vlag. Door 2 snelle rondes van 1:53 eruit te persen was dit genoeg om de 5de plaats te behouden en daarmee over de finisht te komen na 9 ronden. De 1:53.365 in de ene laatste ronde was een nieuw pr. 

De volgende race is weer bij de ZAC op maandag 18 september..

Reageer op dit onderwerp