24-jarige Wervershover krijgt taakstraf van 40 uur na meppartij in wasstraat Opmeer

OPMEER – Een 24-jarige man uit Wervershoof heeft een werkstraf van veertig uur opgelegd gekregen omdat hij een andere man in een wasstraat in Opmeer heeft geslagen. Dat meldt het Noordhollands Dagblad.

Bij de autowasstraat van Texaco in Opmeer stond in februari een lange rij met auto’s. Volgens de man uit Wervershoof, Lex van der Z., werd de toegang geblokkeerd door een auto waarin geen chauffeur zat. Hij wilde niet voor niks blijven wachten en daarom reed hij vanaf de voorkant achterwaarts de wasstraat in, meldt NH Nieuws

Een andere automobilist vond dat de man aan het voordringen was. Toen hij de Wervershover daarop aansprak, sloeg Van der Z. hem met zijn vuist op zijn oog. Volgens zijn advocaat heeft Van der Z. zichzelf in een noodweersituatie verdedigd, maar daar was de politierechter het niet mee eens.

Pepperspray
Het was niet de eerste keer dat de man de fout in ging, schrijft het Noordhollands Dagblad. De Wervershover heeft op Koningsdag vorig jaar ook al zijn ex-vriendin geslagen. De man bleek die dag ook pepperspray bij zich te hebben. Voor het gedrag in de wasstraat, zijn agressie op Koningsdag en voor het feit dat hij pepperspray had, moet Lex van der Z. veertig uur verplicht aan de slag.

Reageren via facebook