9.1 C
Medemblik
26 februari 2021 15:22
Medemblik Actueel.

WF SEW-speelster Sarah Dekker met Jong Oranje naar het EYOF

NIBBIXWOUD – Sarah Dekker gaat naar naar het EYOF (European Youth Olympic Festival). Een sportevenement met een groot aantal Olympische sporten, waarbij de sporters verblijven in een echt Olympisch dorp en de winnaars zich plaatsen voor de officiële Jeugd Olympische Spelen.

Het EYOF wordt dit jaar gehouden van 23 tot 29 juli in Gyor, Hongarije, de plaats waar Nycke Groot en Yvette Broch spelen voor de gelijknamige Championsleage winnaar. Sarah is door bondscoach Edwin Jansen geselecteerd voor de rechterhoek positie.

Het EJOF is bedoeld als stimulans voor jonge talenten om door te gaan op de nog lange, vaak moeizame weg naar de volwassen top. Met als absoluut hoogtepunt natuurlijk deelname aan de échte Olympische Spelen. Heel belangrijk is dat EJOF-deelnemers internationale wedstrijdervaring opdoen en dat zij kennismaken met leeftijdgenoten uit andere takken van sport en uit alle mogelijke landen. 

Reageren via facebook