Gebreken Zwembad De Weid duurder dan verwacht

ANDIJK – Zwembad De Weid in Andijk is eigendom van de gemeente Medemblik, maar deze staat op het punt om het zwembad over te dragen aan ‘Vrienden van de Weid’ een stichting die na de overdracht het zwembad in eigendom krijgt en voor het voortbestaan van het zwembad moet zorgen

Om het zwembad in goede conditie te kunnen overdragen heeft de gemeente Medemblik het RUD opdracht gegeven om het zwembad te controleren of het nog wel aan alle eisen voldoet en dat bleek niet zo te zijn. De kosten voor de herstelwerkwerkzaamheden werden begroot op 24.200,- euro, maar dit bleek later niet voldoende te zijn. Tijdens de herstelwerkzaamheden kwamen er verborgen gebreken aan het licht die ook hersteld moesten worden waardoor de teller uiteindelijk bleef hangen op 41.000 euro .

Nu het zwembad weer in tiptop conditie is heeft de gemeente en de Stichting ‘Vrienden van de Weid’ afspraken gemaakt om het zwembad nog dit jaar over te dragen. De kosten hiervoor zal de gemeente betalen.

Reageren via facebook