Stralende start voor Open Dutch Sailing Championships 2020

MEDEMBLIK  Het Open Dutch Sailing Championships is, vandaag 18 september, van start gegaan in Medemblik. Ondanks de enigszins sobere uitvoering, vanwege de Corona-maatregelen, kon je alleen maar stralende gezichten zien rondlopen op het Regatta Centrum aan het IJsselmeer. Een krachtige oostenwind, grote golven en een strak blauwe lucht. Dit was de droom van de paar honderd deelnemers die, dankzij het Open Dutch Sailing Championships, in 48 verschillende wedstrijden, werkelijkheid werd.

Corona-maatregelen

Alle deelnemers is vooraf verzocht om de RIVM richtlijnen te respecteren en aan te komen in zeilkleding en zo spoedig mogelijk na de wedstrijden weer te vertrekken. Er was sprake van afgebakende vakken op de wal en in het bootpark. Ook waren er de gebruikelijke Corona-pijlen op de grond en niet te vergeten overal handgel.

De organisatoren hadden, geheel volgens de RIVM richtlijnen, ook geen sociaal programma opgetuigd voor de zeilers uit de 17 verschillende klassen. Tevens zijn dit jaar geen toeschouwers en fans welkom. Maar eenmaal op het water kwamen de deelnemers wel sportief nader tot elkaar in de vele, snel achter elkaar georganiseerde, wedstrijden.

Organisator Frans Hin is een tevreden man. “Vooraf was ik vooral benieuwd hoe de zeilers met de aangepaste Corona-regels om zouden gaan. Maar dat ging eigenlijk heel goed. We hadden aan de wal ook de boel zoveel mogelijk gescheiden en de verschillende klassen allemaal hun eigen plek gegeven, afgebakend en al.

Met de hulp van de verschillende klasse-organisaties hebben we het voor elkaar gekregen dat de deelnemers niet te vroeg of tegelijk het water opgingen. Eenmaal op het water verliepen de wedstrijden heel goed, vooral dankzij de hulp van de vrijwilligers van RYC Hollandia, KWV De Kaag en DTMRA (match race klasse).

Kortom, de toon is gezet voor de rest van het weekend. Het is nu na de eerste dag duidelijk wat onze insteek is en hoe we de organisatie willen doen. Ik kijk met vertrouwen uit naar de rest van het weekend.

All uitslagen hier: https://opendutchsailing.org/results/

Reageren via facebook