Medemblik Actueel.

Reportage – De dieren in Hoenderdaell kregen vandaag ijsjes tegen de hittte

ANNA PAULOWNA – Een lekker extraatje vandaag voor de dieren van landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna. Ook zij hebben te kampen met de hitte en dan is een fris ijsje of een koele, modderige poel meer dan welkom. “Daar worden de dieren blij van en wij worden er blij van.”

Verslaggever Jurgen van den Bos ging kijken of de ijsjes in de smaak vielen.

Met deze tropische temperaturen is het behoorlijk afzien voor de dieren op landgoed Hoenderdaell. Alle schaduwplekjes zijn bezet en elke zuchtje wind wordt benut om af te koelen. Voor de bezoekers ook geen gek idee: “Maar ik heb niet van die vleugels om mee te wapperen. Het is weer voor een lekker waterijsje.”

Genieten

Nou, dat vinden de dierverzorgers ook. Ingevroren bananen, appels en peren in ijs verpakt: de apen laten het zich goed smaken. Dierverzorger Diana staat er bij te glunderen: “Ja, dit is echt genieten. Leuk om te zien hoe blij ze er mee zijn.”

Voor de alpaca’s wordt een koele modderpoel geregeld. Als de kraan opengaat laten de dieren niet lang op zich wachten: ze zakken door hun poten het water in. Of Diana er ook nog even bij wil zitten? “Toch maar niet, al zal het wel lekker koel zijn.”

Reageren via facebook