23.3 C
Medemblik
21 mei 2020 17:30
Medemblik Actueel.

Monique en Fred Eringaard zetten zich in voor kinderen in Gambia

MEDEMBLIK – Monique en Fred Eringaard hebben een mooi doel in hun leven, samen proberen zij via hun stichting ‘Gambia geven met Liefde’ de kinderen in Gambia naar school te laten gaan om zo een betere toekomst te geven.

In Januari 2016 besloten Monique Dorrestijn-Eringaard en Fred Eringaard,  om eens lekker een weekje uit te gaan rusten en viel hun oog op Gambia. Altijd warm, vriendelijke mensen, The Smiling Coast, betaalbaar en maar 5 tot 6 uur vliegen, maar dat de week vakantie hun leven op de kop zou gaan zetten hadden ze nooit kunnen bedenken.

,,Wij leerden enkele lieve mensen kennen die wij graag wat toe wilden sturen vanuit Nederland, dus wij begonnen met een paar doosjes. Zo kwamen wij in contact met de Stichting Goods for Gambia (containertransport) en omdat wij zelf ook graag een kindje naar school wilde laten gaan, benaderden wij de Stichting Onderwijs voor Gambia. Via de Stichting Onderwijs mochten wij intussen al 12 kindjes aan een sponsorouder helpen op de Lift Nursery School. Deze kindjes worden regelmatig bezocht door de bestuursleden van de Stichting en door ons. Ook ontvangen wij foto’s van het schoolhoofd (Alimatou) als er bijvoorbeeld weer wat leuks wordt gevierd. Via ons sturen de sponsorouders doosjes naar hun kindje en kan er eventueel ook een zak rijst aan de familie gedoneerd worden.” vertellen Monique en Fred Eringaard.

Om alles nog beter te kunnen regelen zijn Monique en Fred Eringaard een stichting begonnen met een ANBI-status en hebben zij al ruim 40 kindjes mogen plaatsen. Voor € 60,- schoolgeld per jaar zorgen zij er met zijn allen voor dat deze kindjes niet meer naar herbruikbaar afval lopen te zoeken overdag, maar een veilig plekje binnen de school krijgen met een kans op een betere toekomst. Via de stichting Gambia geven met Liefde, kan er dan een doosje met schoolspulletjes, toiletartikelen, knuffel, speelgoed, kleding etc. en eventueel een zak rijst toegestuurd worden.

Via de website: www.gambiagevenmetliefde.org leest u alles over Monique en Fred en hun stichting.

Reageren via facebook