Medemblik Actueel.

Politie

Politie op zoek naar moordenaar Bull Terriër, de hond lag half begraven in de Koopmanspolder

ANDIJK – Op het strand van van de Koopmanspolder in Andijk is gisteren een dode hond gevonden. De hond was in een rode deken gewikkeld, ingesnoerd met elektra-draad, en had een touw om zijn nek.

Het dier werd ontdekt door wandelaars die hun honden uitlieten op het strandje. Hun viervoeters kregen snel door dat er iets onder het zand lag. “Hun eigenaars zagen een stuk elektra-snoer boven het zand uitsteken”, vertelt Fred Perrier van Dierenambulance Hoorn. “Toen ze daar aan begonnen te trekken, kwam de dode hond tevoorschijn.”

Touw
“Het zag er niet prettig uit”, vertelt Fred over de hond die door zon en regen al behoorlijk aan het ontbinden was. “Het is moeilijk om te zeggen hoe lang hij er al lag.” Of het dier door wurging om het leven kwam is moeilijk te zeggen. “Het touw zat wel strak om zijn nek”, vertelt Fred. 

De keuze voor de plek waar de hond gedumpt werd, verbaast de dierenambulancemedewerker. “Het is een leuke plek voor jonge kinderen die in het zand spelen. De hond lag niet ver onder de oppervlakte.”

Bij de dierenambulance weten ze nog niets over wie de hond gedood en gedumpt kan hebben. Mensen die meer weten worden verzocht dat te melden bij de politie. 

 

Reageer op dit onderwerp