Tessa Neefjes vierde in Vrouwencriterium van Wervershoof

WERVERSHOOF – Een Wervershoof’s tactisch plan kwam er gister aan te pas in het vrouwencriterium van Wervershoof. De twee thuisfavorieten Tessa Neefjes en Irene Schouten ontrolde na overleg samen enkele tactische manoeuvres.

Een duo aanval verraste de concurrentie flink. Samen verdedigde ze enkele ronden lang een honderdtal meters voorsprong, maar op het snelle weinig selectieve rondje was er voor het tandem uiteindelijk geen ontkomen aan.

Richting de sprint zette Schouten zich in dienst van Neefjes. De schaatskampioene bemoeide zich met de achtervolging op een aantal vluchters, waarna ze ook West-Frisia-ploeggenote Neefjes in stelling bracht.

Op de lange finishstraat kwam Neefjes, nog altijd herstellende van een zwaar ongeval vorig jaar augustus, net even te vroeg op kop, waarna drie rensters haar nog passeerden.

De uit Drachten afkomstige Leonie Lubbinge ging uiteindelijk met de winst aan de haal.

Reageren via facebook