Westfriesland SEW heeft technische staf compleet voor seizoen 2017/2018

NIBBIXWOUD – Westfriesland SEW heeft deze week Mirjam Stuifbergen (coach) en Saskia Roukema (trainer) voor Dames 2 gepresenteerd. Daarmee heeft de vereniging de technische staf voor de gehele topsportlijn voor komend seizoen compleet. Eerder was al bekend dat Ronald van der Kamp als trainer/coach bij Dames 1 en Karin Burrekers, Rik Boonkamp en Paula de Boer bij de jeugdselecties blijven.

Coach

Mirjam Stuifbergen (45) speelde als Mirjam Sterk 4 jaar (van 1989 tot 1993) in Dames 1 van SEW en was de afgelopen 3 jaren assistent van Rik Boonkamp bij de succesvolle B1-jeugdselectie. De laatste maanden van dit seizoen assisteerde zij bij Dames 2 reeds John van der Zwaan, die afscheid heeft genomen. Saskia Roukema (45) is tevens vice voorzitter en speelde nog in het team dat voor de laatste keer in 2004 Nederlands kampioen werd.

(Voormalige)-speelsters

Met de aanstelling van Stuifbergen en Roukema zet Westfriesland SEW een volgende stap in de realisatie van het nieuwe topsportplan. Belangrijk onderdeel hiervan is de inzet van (voormalig)- speelsters, die hun kennis en ervaring overdragen aan de nieuwe generatie en die betrokken zijn bij de vereniging.

Dames 2 zal volgend jaar nog meer dan afgelopen jaren een mix zijn van jeugdig talent die de overstap van de A junioren maken en enkele ervaren speelsters. Barbara Burggraaf zal ook volgend seizoen de begeleidster van Dames 2 zijn.

Verder is de staf uitgebreid met assistent trainer Emile Goossens (voorheen ZAP), conditietrainer Timo Beemster en keeperstrainer Jorien Kooij.   

Reageren via facebook