FC MEDEMBLIK

FC Medemblik JO13/14 stranden in kwartfinale West-Frieslandcup

MEDEMBLIK – Dinsdagavond 2 mei om 19.00 uur speelden de jongens onder leiding van Jaap Jan Posma in de kwartfinale van de West-Frieslandcup JO13/14 (voorheen Toekomstcup). Tegenstander was het altijd lastige VVW. Het werd een echte cupwedstrijd.

Medemblik begon voetballend aardig, maar had moeite om door de hechte defensie van VVW te komen. Door enerzijds wat onoplettendheid en anderzijds de nodige pech werd de rust met 0-2 bereikt.

Mentaal sterk

Zoals zo vaak dit seizoen lieten de jongens zien dat ze mentaal prima in elkaar steken. Met iets meer opportuinisme gingen de jongens op zoek naar de aansluitingstreffer. Ondanks het risico dat werd genomen, werden er bijna geen kansen weggegeven. Als VVW al bij het doel kwam werd er goed ingegrepen door de keeper. Maar zoals zo vaak zit het ongeluk in een klein hoekje en uit één van die spaarzame aanvallen scoorde VVW toch de 0-3. Ook nu liet de ploeg het hoofd niet zakken en na twee goede doelpunten werd de stand teruggebracht naar 2-3.

Bloedstollende slotfase

In een bloedstollende slotfase was Medemblik een paar keer dicht bij de dik verdiende gelijkmaker, maar het mocht niet zo zijn. Na het laatste fluitsignaal van de jonge scheidsrechter, prachtig om te zien dat er nog aanwas is bij het scheidsrechterkorps, bleek dat het niet was gelukt om door te dringen tot de halve finale. Ook de trainer van VVW gaf aan dat de wedstrijd niet nog 5 minuten had moeten duren voor zijn team, ook hij had grote waardering voor de veerkracht van onze jongens.

Het was een mooi en zeer leerzaam toernooi. Jullie kunnen trots zijn op jullie prestatie. Klasse.

Reageren via facebook