15.6 C
Medemblik
5 augustus 2020 10:17
Medemblik Actueel.

Egeltjes bij De Bonte Piet.

Bonte Piet gaat egels uitzetten en u kan daarbij zijn.

REGIO – Zondag 30 april om 14.00 uur komen vrijwilligers van De Bonte Piet uit Midwoud een informatieronde geven over egels bij IVN West-Friesland in het Streekbos Paviljoen in Bovenkarspel. Bezoekers kunnen er met vragen over egels terecht.

Bonte Piet

Na de presentatie worden de egels in het Streekbos uitgezet. Ze zijn ‘gast’ geweest bij het opvangcentrum en zijn weer gezond genoeg om hun eigen kostje bijeen te scharrelen in het Streekbos. Jaarlijks worden er zo’n 200 verzwakte egels opgelapt door medewerkers van Vogel- en Dierenopvang De Bonte Piet, een enorme prestatie die naast bewondering ook financiële hulp verdient.

Overwinteren

De grootste bedreiging voor de egel zijn kou en nattigheid gedurende de wintermaanden en het vroege voorjaar. Biedt egels daarom een droge en beschutte plek waar ze een nest kunnen maken, waar ze kunnen overwinteren en jongen kunnen grootbrengen.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?