Medemblik Actueel.

Help de nieuwe Nederlanders beter Nederlands te leren (Foto aangeleverd)

Vrijwilligerspunt zoekt taalmaatjes

MEDEMBLIK – Voor maar liefst achttien deelnemers binnen de gemeente Medemblik is Vrijwilligerspunt op zoek naar enthousiaste taalvrijwilligers. Mensen die willen helpen om beter Nederlands te leren spreken, lezen en schrijven.

Taalmaatjes

Ondersteuning is onmisbaar en hard nodig in de gemeente Medemblik, onder meer taalmaatjes, -trainers en -vrijwilligers die een groep steun geven. Taalmaatjes praten een keer per week met een anderstalige over alledaagse dingen, op een ontspannen manier bij een kopje thee of koffie. Doel is het verbeteren van het spreken van het Nederlands. Taaltrainers helpen om het lezen en schrijven te verbeteren. Op voldoende niveau kunnen lezen en schrijven is immers een voorwaarde om een betere baan te vinden en om de weg te vinden in deze maatschappij.

Nederlandse taal

De achtergrond van de deelnemers en het land van herkomst lopen uiteen, maar allemaal willen zij ontzettend graag de Nederlandse taal beter beheersen. Soms om makkelijker met andere mensen te praten. Het is vervelend om iets te willen zeggen, maar de woorden niet kunnen vinden. Soms om de kans op werk te vergroten of om het huidige werk in te kunnen ruilen voor werk dat beter aansluit bij het eigen opleidingsniveau. En altijd om een stukje persoonlijk geluk en ontwikkeling te vergroten.

Vrijwilligerspunt biedt een gedegen training voordat een taalvrijwilliger begint. Interesse? Neem contact op via tel. 0229-216499 of k.groot@vrijwilligerspunt.com.

Reageren via facebook