Nipt verlies Westfriesland/SEW in derby tegen VZV

‘T VELD – Maedilon/VZV kwam met een sterk gehavende ploeg het veld op door het ontbreken van diverse geblesseerde speelsters. Maar dat kon de thuisploeg niet weerhouden om met 27-23 te winnen van Westfriesland/SEW.

Overtuigende start

Net als in de voorgaande wedstrijden startte VZV niet overtuigend alleen Lotte Prak wist het doel te vinden 1-4. VZV nam hierna steeds meer de regie in handen Kim Jimmink verzilverde een strafworp, Amber Zomerdijk zorgde na een prima redding voor een break op Linssey Perre waarna Lotte Prak de stand  weer in evenwicht bracht 4-4.

Linssey Perre bezorgde VZV de eerste voorsprong, waarna SEW nog wel twee maal scoorde al betekende dat ook de laatste voorsprong voor het team van coach Ronald van der Kamp. SEW dat bij een overwinning ook Europees handbal zou bereiken werd vervolgens door de thuisploeg overdonderd en kwam er in de laatste fase tot rust niet meer aan te pas.

Na een opstootje op de volgepakte tribune waar een SEW supporter Albertine Abube onheus bejegende, waarna deze speelster met een fantastisch doelpunt sportief revanche nam op die uitlatingen en bracht Joyce Hillen 5 min. voor het rustsignaal van de goed en onopvallend fluitende scheidsrechters v.d. Linden en Hendriks de stand op 15-9.

Keepster Amber Zomerdijk verrichte weer een uitstekende redding en de perfect aangegooide break werd door Djazzmin Trabelsi uitstekend afgerond 16-9. Het laatste VZV doelpunt voor de pauze van kwam op naam van Krissy Hogervorst één van de drie jeugdige talenten die door de vele blessures aan de selectie waren toegevoegd. SEW verzilverde net voor het rustsignaal nog een toegekende strafworp.

Ruststand 18-11.

In de beginfase na rust hetzelfde spelbeeld, Maedilon/VZV speelde gedrevener en met meer overtuiging dan het favoriet geachte SEW. De eerste vier treffers waren dan ook voor de thuisploeg waarvan de 21-11 uit een break van Kim Jimmink en Joyce Hillen een beauty was.

Pas na 8 min. in de tweede helft herpakte SEW zich en wist de 10 doelpunten achterstand weer terug te brengen doordat bij VZV de scherpte afnam waardoor de doorzichtige aanvallen van de thuisploeg door SEW werden onderschept en afgerond. Een break van SEW werd door de uitblinkende Amber Zomerdijk onschadelijk gemaakt waarna de cirkelspeelster van SEW door haar derde gele kaart naar de tribune werd verwezen.

Door een benutte strafworp in de 12e min. van Lotte Prak 23-15 die na dit seizoen waarschijnlijk denkt te stoppen met handbal, toch ondanks haar zware en persoonlijke dekking met negen treffers topscorer werd . SEW kwam echter wel steeds dichter bij al wist de thuisploeg nog wel een paar razend snelle break-outs te verzilveren.

SEW zag nog een strafworp op de paal belanden en bij VZV nam keepster Monique de Wit de laatste 7 min. plaats onder de lat, het bleek een uitstekende wissel te zijn, met enkele spectaculaire reddingen wist ook zij de tegenstander het scoren te beletten en de overwinning veilig te stellen.

Eindstand 27-23 .

Reageren via facebook