Medemblik Actueel.

50 jaar Vrienden van het aangespannen paard gaat worden gevierd (Foto aangeleverd)

50 jaar ‘Vrienden van het Aangespannen Paard Noord-Holland’

MEDEMBLIK – De vereniging “Vrienden van het Aangespannen Paard Noord-Holland” bestaat in 2017 50 jaar!

Deze vereniging biedt u de gelegenheid om in ontspannen sfeer kennis te maken met het aangespannen rijden. Zij organiseert gezelligheidsritten, ringrijderijen, vaardigheidsproeven, clinics, leerzame avonden over onderwerpen zoals: africhting, toilletteren, zelf kleding maken, restauratie van rijtuigen, voeding, herstel van tuigen etc. etc. Doel van dit alles is om het authentieke gerij als cultureel erfgoed te promoten en in stand te houden.

Bent u in het bezit van een aanspanning, antiek, replica of “gewoon” marathon, dan bent u bij de VAPNH van harte welkom.  Geen koetsiersbewijs maar wel ervaring? Neem contact op met de voorzitter Elias Peetoom om e.e.a. te bespreken. Ook zonder aanspanning bent u van harte welkom er is altijd wel een plaatsje vrij op een rijtuig als u eens mee wilt rijden.

In het kader van het 50 jarig bestaan organiseert de VAPNH vier speciale gezelligheidsritten met als thema de Omringdijk. Elke rit is ca. 30 km lang met twee stops met koek en zopie onderweg.

De eerste rit  op  23 april gaat van Berkhout naar Enkhuizen en vervolgens van Andijk naar Barsingerhorn op 18 juni. Op 27 augustus rijden van Barsingerhorn naar Oudkarspel en op  15 oktober eindigen we met de traditionele snertrit van Oudkarspel naar Berkhout.

Er worden dus geen rondjes gereden, voor vervoer van personen en/of auto’s en trailers van start naar finish wordt gezorgd.

Voor deelnemers die drie van de vier ritten meerijden is er een toepasselijke attentie. Deelname  en consumpties zijn voor leden van de VAPNH gratis. Niet-leden betalen slechts 10 euro per rit . Voor 30 euro kunt u aan alle evenementen van de VAPNH in 2017 deelnemen.

Vereisten zijn: verkeersmakke paarden en aantoonbare menervaring…en mestzakken worden zeer op prijs gesteld.

Ringsteken wordt al meer dan 40 jaar georganiseerd in Hoorn, Alkmaar en Beverwijk. Helaas is o.a. Heerhugowaard van de kalender afgevoerd. Maar met de steun van de niet-rijdende leden en de sponsoren lukt het toch om drukbezochte evenementen te verzorgen met leuke prijzen voor de winnaars. In 2017 zijn deze wedstrijden ook voorronden voor het NK ringsteken in 2018. Eisen zijn: antiek of replica gerij met massieve wielen en een vaste combinatie van menner en steker (v/m).

Voor informatie en opgeven voor de ritten: vapnh@ziggo.nl of bel de secretaris, Ineke de Lang, op 072 5722352

Reageren via facebook