0.5 C
Medemblik
17 januari 2021 03:28
Medemblik Actueel.

Foto: NFK

Medemblik ondersteunt het Nationaal Fonds Kinderhulp

MEDEMBLIK – Nationaal Fonds Kinderhulp ondersteunt kinderen die opgroeien in armoede. Kinderhulp helpt hen op een hele praktische en kindgerichte manier. Hoewel de dingen die Kinderhulp geeft meestal eenvoudig zijn, helpt het wel een basis te leggen voor een gelukkig(er) leven. Ook de gemeente Medemblik ondersteunt het NFK.

Denk bijvoorbeeld aan een bijdrage in de inrichtingskosten voor een nieuwe kamer voor kinderen van een gezin dat onverwachts op straat kwam te staan. Of een bijdrage in de overblijfkosten voor een alleenstaande moeder met kinderen met een zorgvraag waarmee thuis meer rust werd gecreëerd.  Dit soort bijdragen betekent heel veel binnen een gezin en geeft soms net dat steuntje in de rug om door te kunnen gaan. Dat we als gemeente in nijpende situaties een beroep kunnen doen op het NFK is heel belangrijk.

Over Kinderhulp

Dankzij vrijwilligers en donateurs helpt het NFK  jaarlijks zo’n 100.000 kinderen. Het NFK heeft bestaansrecht door giften.  Ook wordt er een collecteweek georganiseerd van maandag 10 t/m zaterdag 15 april. Kijk voor meer informatie op: Kinderhulp.nl

Reageren via facebook