Medemblik Actueel.

De drijvende krachten achter Bierbrouwerij Radboud in Medemblik (Foto aangeleverd)
De drijvende krachten achter Bierbrouwerij Radboud in Medemblik (Foto aangeleverd)
Bedrijven

Vanaf 31 maart is Medemblik een bierbrouwerij rijker.

MEDEMBLIK – Stadsbrouwerij Radboud opent 31 maart haar deuren voor publiek na de officiële opening van niemand minder dan Johan Remkes, commissaris van de Koning in Noord-Holland. De Hoornse ondernemer Raymond Groot werd benaderd om deel uit te maken van het team dat zich inzet om de stadsbrouwerij te realiseren. “Ik, als buitenstaander, vind het prachtig dat dit project gedragen wordt door vele Medemblikkers. Het initiatief voor de stadsbrouwerij kwam van Piet Goverse en Dolf Klarenburg. Met hun knowhow zijn ze een kennistank voor brouwer Jelle Aaij, gastheren Hisse Brouwer en ik,” zegt hij tegen onze nieuwspartner Rodi Media.

Raymond verwelkomt iedere bezoeker als ‘host’ en door zijn innemende jovialiteit voelt iedereen zich snel thuis in het proeflokaal aan het Gedempt Achterom in Medemblik. “En dat is eigenlijk wat wij zijn, een proeflokaal. Mensen die nieuwsgierig zijn naar ons nieuwe bier, komen gezellig langs om te proeven, daarnaast zijn natuurlijk ook frisdrank en een heerlijk kopje koffie of thee verkrijgbaar met een plankje lekkere worst of kaas.” Dagjesmensen, toeristen en uiteraard alle mensen uit de omgeving in en om Medemblik kunnen voor een rondleiding kiezen en het bierproces aanschouwen. “We zijn er puur om hen te entertainen, we zijn geen lunchroom of horecagelegenheid”, vertelt Raymond. “Het zou wel mooi zijn om samen te werken met de horeca ondernemers in Medemblik. We kunnen elkaar versterken tijdens het hoogseizoen.”

Dat de stadsbrouwerij leeft in de Radboudveste is duidelijk. “Ik houd mij ook met social media bezig en de reacties zijn heel positief. Medemblikkers zijn zeer betrokken wat er in hun gemeente gebeurt. Medemblik is een stad, maar heeft een dorps karakter. Ons kent ons en mensen hebben nog wat over voor elkaar.”

Johan Remkes opent de stadsbrouwerij op 31 maart om 14.30 uur. Daarna kan iedereen naar binnen om de brouwketels, keuken, bar en moutzolder te bewonderen. “Er is veel werk verzet en het resultaat is fantastisch!”, zegt Raymond. “Stap eens binnen en vraag naar de mogelijkheden.”

Reageren via facebook